Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер внася в НС позицията на правителството за форума на НАТО

Димитър Главчев
Снимка: БТА (архив)
Чуй новината! Чуй новината:

Още този следобед служебният премиер Димитър Главчев ще внесе в "Секретно деловодство" на Народното събрание позицията за предстоящия висш форум на НАТО, така че всеки един от народните представители може да се запознае с нея. Това заяви пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

Няма поводи за спекулации, нищо различно няма от позициите на парламента, каза още той. Обичайна практика е преди форуми на НАТО да се пускат за служебно ползване предложенията по тези позиции, поясни още Димитър Главчев:

"Няма никакви поводи за спекулации. Имаше "бомбастични" заглавия дали служебното правителство ни вкарва във война. Това са абсурдни тези. Нищо различно няма от позицията и решенията на Народното събрание".

Той заедно с Министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева провери напредъка на дейностите по събарянето на старите сгради и разчистването на терена на Националната детска болница.

Главчев коментира предложения кабинет така:

"Бих казал, че предложеният кабинет е повече партиен. Виждате обаче, че има и министри от служебното правителство, които са предложени, което говори за приемственост и за оценка на работата. Лично аз ако бях, щях почти всички да ги предложа, но тогава пък щеше да се изгуби партийността. Знаем, че с първия мандат беше заявено и от лидера на ГЕРБ, че кабинетът ще бъде партиен и на малцинството".

Винаги е по-добре да има редовен кабинет и с пълен мандат, коментира още Главчев:

"В тази посока бих казал, че не е лошо да вземат лидерите на политически партии, които са в България, да вземат добър пример от европейските лидери, след като в края на миналата седмица три групи се обединиха - на Европейска народна партия, социалистите и на "Обнови Европа", като сформираха мнозинство. Аз мисля, че и тук, в българския парламент има политически сили, които са от тази семейства, и ако погледнат този пример, ще сформират един много стабилен кабинет".



По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна