Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митов твърди, че кабинетът "Желязков" е съставен от силни фигури. Как ще гласува ДПС?

Снимка: БГНЕС

Имената от проектоправителството на ГЕРБ-СДС са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства, посочи пред Нова тв депутатът Даниел Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори. Самият той настоя, че няма никаква представа как утре ще гласува ДПС.

ГЕРБ-СДС взеха мандата и предложиха проектокабинет. Кой ще го подкрепи?

"Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици. Пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите управления. Заради неадекватни решения през последните 3 години плащанията по ПВУ бяха замразени. Също така трябва да извадим България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари", коментира той.

Кирил Петков: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС, за което си мечтае Пеевски

Според него е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре.

Борисов: Предлагаме правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС носи отговорност

"Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната", допълни Митов.

На въпрос дали Мария Габриел все още е активна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

В коментар на казуса със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Даниел Митов изрази учудването си, че президентът е претендирал да води делегацията.

"Държавният глава е длъжен да се съобрази с позициите на МС, но каза, че няма да го направи. Официалната външна позиция на страната трябва да е артикулирана с правителството", смята той.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна