Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С два мача приключват осминафиналите на Евро 2024

Марсел Забицер на последната тренировка преди мача с Турция в Лайпциг.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последните два осминафинални мача от Евро 2024 ще се изиграят във вторник. От 19:00 часа Румъния излиза срещу Нидерландия в Мюнхен, а от 22:00 часа Австрия се изправя срещу Турция в Лайпциг.

Румънците не бяха слагани в сметките за директните елиминации, но успя да намери място сред най-добрите 16 тима на Стария континент. Северните ни съседи изиграха страхотен първи мач на турнира срещу Украйна и победата им с 3:0 им помогна да се класират на 1/8-финалите. Във втория кръг селекцията на Румъния загуби с 0:2 от Белгия, след което направи 1:1 със Словакия. Румънците имат само две поражения в изминалите 10 двубоя.

Нидерландците са фаворит, но до момента на турнира не впечатлиха сериозно. Тимът стартира на Евро 2024 с победа над Полша с 2:1, което е единственият им успех на финалите. Във втория си мач "оранжевите" имаха труден съперник в лицето на Франция и взеха точка след реми 0:0. Нидерландия малко изненадващо загуби последния си мач в групата от Австрия с 2:3, но сега ще опита да се върне на победния път.

Австрия трябва да е доволна от представянето си на турнира, след като оглави група D пред Франция и Нидерландия, което беше напълно заслужено предвид представянето им. Отборът на Ралф Рангник безспорно е сензацията на турнира.

Турция надви Чехия в последния кръг на груповата фаза и завърши на второ място с актив от 6 точки. Южните ни съседи загубиха само от Португалия с 0:3 на Евро 2024.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна