Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20-годишния Мартин Михайлов за страстта да си спортен журналист

Мартин Михайлов
Снимка: Иван Русланов

Лятото на 2024 се оказва изключително богато на спортни събития. Европейското първенство по футбол, Летните олимпийски игри в Париж, Wimbledon и US Open. 

Отразяването на спортните първенства е една от отговорностите на спортния журналист. Предимството на тази професия е, че хората, които се занимават с нея имат възможност да опознаят света, докато отразяват спортни събития. 

На това мнение е 20-годишният Мартин Михайлов, студент по журналистика, който иска да се реализира като спортен журналист. 

"Към спортната журналистика се насочих преди около две години, след като спрях да се занимавам професионално с футбол, 13 години съм бил футболист" - разказа в предаването "Понеделник вечер" Мартин Михайлов.

"Обичам да гледам и да се занимавам със спорт - освен футбол, тенис, волейбол, баскетбол, да гледам и тенис на маса, това ме насочи и към спортната журналистика. 

Първото предимство при нея е, че се занимаваш с това, което си практикувал преди в живота си. След това е, че може да се пътува по цял свят, а сега сме и на европейска вълна - футбол и тенис по късно.

За Евро 2024 година мога да кажа, че най-интересният мач за мен беше Португалия - Турция на 22 юни. Португалците спечелиха с убедителното 0 на 3. Португалците са ми фаворити, но имаше и други интересни мачове с Германия, Испания...

Иска ми се Португалия да спечели първенството заради Кристиано Роналдо, защото може би това е последното му европейско. Но и Испания е много силна с младите си и бързи футболисти в отбора.

За Уимбълдън за мен фаворит остава Алкарас с неговата уникална физика, той е само на 21 години, но очаквам пак да спечели като миналия Уимбълдън", разказа за "Хоризонт" Мартин Михайлов.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна