Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов за помощта към Украйна: България кеш няма да дава!

Снимка: БТА

Вчера се направи нов опит за инсинуация, че България ще дава кеш на Украйна, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера, по думите му, на закритото заседание на парламента във връзка със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон се е изяснило, че изобщо не е става въпрос да се дават пари в брой на Киев.

"Затова са тези срещи на върха, ние сме партньори и страните членки имат различни виждания. Винаги сме били категорично за мир", подчерта Борисов.

Той се възмути от поредния опит "много манипулативно" да се уплашат българите, че едва ли не наши войски ще бъдат изпратени в Украйна.

"Винаги съм казвал, че българските войници ще защитават само територията на страната ни и в Украйна няма да ходят войници – това е гарантирано от нас", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него, всичко, което направи България в полза на Украйна, се остойностява, затова Борисов добави, че президентът Румен Радев "много правилно е хванал и това е ядрото, същността – общото индустриално сътрудничество. Ако дори дадем учители да ги обучават на английски, пускаме фактура това да ни се плати. Дори да лекуваме, да доведем на санаториум украински войници - това ни се плаща. Завод да построим, той ще ни се плати. Да инвестираме там, в Украйна, пак ще ни се плати".

"Виждате ли популизмът докъде води, до това, от което българинът най-много ще се подразни – кеш, война, обобщи Бойко Борисов. Да спрат да си играят със страховете на българина", настоя лидерът на ГЕРБ.

За назначението на областни управители от ДПС, Борисов коментира: така, както ние с ПП-ДБ назначихме областни управители, всяко служебно правителство на първото си заседание сменя областни управители. 

"Това ми дава повод да се срещна и изискам от нашите структури в местата, където загубихме изборите от ДПС, и ще направим всичко възможно на предстоящия вот, водейки здрава политическа битка с ДПС, да си върнем загубените избиратели в тези райони", каза Борисов. 

Според него е логично политическата сила, спечелила в даден район, да има и областен управител в него.

Борисов заяви категорично, че не е разговарял с Ахмед Доган за процесите, които се случват в ДПС през последните няколко дни. 

Главчев: Подкрепата за Киев остава приоритет за страната ни 

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна