Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски отрече България да се превръща в донор на Украйна

Автор:
Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Тези пари няма да бъдат давани директно от страната ни на Украйна, а ще бъдат приспаднати от сумите, които България получава за предоставеното на Киев въоръжение. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, който коментира изразената от премиера Главчев позиция, че България отива на срещата на върха на НАТО с позиция, че страната ни може да предостави 80 млн. евро на Украйна.

Той отрече България да се превръща в донор на Украйна:

"Не е така, няма да се дава, това ще е с приспадане. Това е отново създаване на страхове, говорене на глупости. Има си позиция, всичко е обяснено".

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че България е получила 60 млн. за старото съветско оборудване, дадена на Украйна и очаква още около 300 млн.

"България кеш пари няма да дава. Използвам думата "кеш", защото тя беше използвана от всички. Дори към момента, съжалявам, че трябва да огласявам такива неща, България получава пари за старото ненужно съветско оборудване. Към момента са към 60 милиона, а от това, което е договорено със страни членки - да не им казвам имената, още 300 милиона. Сиреч не само не дава "кеш", а получава пари за помощта си и тя се оценява", посочи по-рано днес Борисов.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна