Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега няма опасност пожарът в РСМ да премине на наша територия

Автор:
Снимка: БГНЕС

Властите в Северна Македония продължават да гасят пожар край Ново село в планината Огражден, до границата с България, където гори борова гора. Днес се очаква да се включат и специализирани самолети за гасене на пожари, които от вчера вече са активни, след като двамата пенсионирани пилоти са били наети отново, за да могат машините да бъдат използвани. 
Същевременно от Югозападното държавно предприятие съобщиха, че обстановката с пожара в Република Северна Македония се успокоява.
Екипи на пожарната дежуриха през нощта на места по границата ни със Северна Македония, където вчера се разрази горски пожар, предаде БТА. 
Над денонощие продължи борбата с огнената стихия да не премине на наша територия заради силния вятър.
Вчера от пожарната в Благоевград съобщиха, че няма опасност за жителите в района на Петрич заради пожара на границата. 
Изпратен беше и булдозер за почистване на пограничните пътища от растителност, за да не може огънят да премине през тях.

Засега опасността е овладяна. Единственият проблем остава силният вятър. От македонска страна хеликоптер вчера е обходил терена. През нощта са предприети действия по запалване на насрещен огън и опожаряване на голи площи, което да спре навлизането на пожара, съобщи БНТ.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна