Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненската полиция задържа фалшификатор на лични документи

Снимка: Pixabay

Служители на отдел „Икономическа полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна са задържали рано тази сутрин мъж на 33 години. За нарушителя са събрани данни, че „..преправя неистински официален документи за самоличност... и се ползва от преправен официален документи за самоличност“. Фалшифицираните лични карти, на български граждани, е използвал за регистрация в банкови сайтове. До момента са установени трима потърпевши, съобщават от полицията. 

При претърсване в дома на задържания, в град Белослав, са иззети 3 компютърни конфигурации, съдържащи облачно пространство с 15 GB лични данни на различни хора - копия на лични карти, компютърни програми за обработка на изображения, 5 мобилни телефона с 10 СИМ карти. Установени са данни и снимки на лични документи на потърпевшите.

На претърсения адрес са намерени и 30 блистера  с по 10 таблетки и 2 литра прекурсор за извличане на високорискови наркотични вещества.

33-годишният е познат на униформените, криминално проявен за притежаване на наркотици и управление на МПС след употреба на наркотици. 

Образувано е досъдебно производство, наблюдавано от прокурор при Районна прокуратура-Варна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна