Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцката опозиция иска оставката на заместник-министъра по миграцията заради скандално изказване

Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Гръцката опозиция иска незабавно оставката на заместник-министъра по миграцията София Вултепси за унизително отношение към гърците, които нямат средства да пътуват с фериботи.

Политически скандал предизвика изказване пред медиите на заместник- министъра по миграцията София Вултепси.

Тя заяви, че понеже са много скъпи фериботните билети гърците да почиват не по островите, а да отидат по селата. От централата на водещата опозиционна партия СИРИЗА поискаха незабавно оставката на Вултепси с коментар, че островите вече са "забранена зона" за гърците, понеже правителството не може да овладее и контролира цената на фериботния трансфер.

Проблемът не е само за туристите, а основно за гърците, които живеят по островите и тези, които вече няколко години не могат да посетят роднини по гръцките острови, коментират социалистите и също поискаха оставката на заместник-министъра.

"Правителството след като принуди всеки втори грък да се ограничава в разходите за храна, гориво, сега им забрани да пътуват и по островите", заявиха депутатите-комунисти.

Туристическите агенции съобщават, че скъпите фериботни билети принуждават туристите да променят резервации от островите в континенталната част.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна