Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев вече не иска премиерския пост

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев оттегля заявената готовност да приеме за втори път поста. Това информираха от Министерския съвет. 

Във Facebook страницата си от МС обясняват, че решението на Главчев е взето с оглед на сваляне на политическото напрежение.

"Главчев благодари на екипа си за свършената работа. Премиерът Димитър Главчев ще продължи да изпълнява работните си задачи до назначаването на нов служебен министър-председател", пишат още от Министерския съвет.

По-рано служебният премиер изрази готовност да остане на поста. Желание за служебни министър-председатели изявиха и заместничката на Главчев в Сметната палата Горица Грънчарова – Кожарева и подуправителят на БНБ Петър Чобанов. 

В списъка с потенциални премиери бяха още управителят на БНБ Димитър Радев, който още през март заяви, че законово двете длъжности са несъвместяеми. А председателят на парламента Рая Назарян отказа да поеме поста. Омбудсманът Диана Ковачева беше избрана за съдия в Европейския съд за правата на човека, а заместничката ѝ подаде оставка. Засега двете позиции са овакантени. 


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени