Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради недовършен ремонт на отводнителен канал дъждове заливат градини в село Айдемир

село Айдемир
Снимка: Незабравка Кирова

Заради недовършен ремонт на отводнителен канал дъждове заливат градини в силистренското село Айдемир. Има и компрометирани стени на къщи и стопански постройки.

Парите са отпуснати с постановление на МС, но не е изплатена цялата сума на строителя и ремонтът е спрял.

Милион и половина лева са били отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за изграждане на отводнителен подземен канал в Айдемир, който да поема дъждовните води, за да не се наводняват улици и градини в селото.

Работата е свършена наполовина, защото ни бяха преведени половината пари, каза общинският кмет Александър Сабанов:

"Ние преди 3-4 месеца алармирахме Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии, че проектът е изграден и първият етап за сумата, която е дадена, е изплатена на строителя, който поради липса на средства спря работа и чакаме втория транш от средства. Ако бяха го направили тогава, когато трябваше - тоест веднага, след като свършат първите пари - нямаше градините на хората да бъдат залети, което е проблем за тях в момента".

Нанесените от водата щети ще бъдат отстранени със средства и техника на Общината, но всички са в очакване да бъде отпуснат и остатъкът от договореното финансиране, за да се доизгради отводнителния канал и да не се повтори ситуацията.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна