Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на село Попович затварят пътя Варна - Бургас заради бавещ се ремонт

Жителите на село Попович отново излизат на протест заради продължаващия повече от година ремонт на 3-километровата отсечка от път III-396, който свързва селата Попович и Дюлино с главен път I-9. Въпреки отправените многократни сигнали и искания към местната власт, проблемът с лошото състояние на пътя остава нерешен, което поражда все по-голямо недоволство сред местните жители.

На 10 август 2024 г., от 18:00 до 19:00 часа, жителите на Попович и съседните населени места ще се съберат за втори път, за да изразят своята позиция и да настояват за спешни действия от страна на кмета на община Бяла. Те ще затворят за малко главния път между Варна и Бургас, съобщават инициаторите на протеста.

Първият протест, миналата събота, предизвика значителен обществен интерес, след като жителите временно затвориха пътя Варна-Бургас, преминавайки многократно през пешеходната пътека и скандирайки за спешно завършване на ремонта, припомнят още недоволните.

Въпреки техните усилия и ясното послание, че няма да се примирят с лошото състояние на пътя, жителите все още не са получили отговор от кмета на община Бяла и остава близо километър от пътя, който е целият в дупки.

„Ние няма да спрем, докато нашите искания не бъдат чути и уважени! Заедно сме по-силни и можем да постигнем промяна,“ заявиха организаторите, подчертавайки важността на гражданската активност и единството на общността.

Очаква се протестът да привлече значителен брой участници, тъй като проблемът засяга всички жители на региона. Местните медии и представители на граждански организации също ще присъстват на събитието, за да отразят поредното изразяване на недоволството на жителите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна