Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 пожарникари се борят с голям пожар в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 225 пожарникари се борят с голям пожар в блок в Източен Лондон. Двама души са откарани в болница, повече от 100 души са евукуирани.

На пресконференция столичната полиция съобщи, че е засегната цялата сграда, в която освен апартаменти има също офиси и магазини на приземния етаж. Все още не е известна причината за пожара, но се знае, че се е подпалило и скелето около блока. Пожарът е избухнал в ранните часове на деня. 

Командващият операцията по потушаването на огъня и евакуирането на гражданите потвърди, че 40 пожарни и 225 пожарникари са на мястото на инцидента, както и коли на "Бърза помощ". Оказана е била спешна помощ общо на четири души, двама от които са откарани в болница. Той допълни, че сградата има редица проблеми с пожарната безопасност. 

Създаден е център за оказване на подкрепа на местните жители, които бяха посъветвани да държат прозорците си затворени заради стелещият се гъст дим. Местният депутат похвали бързата реакция на пожарната команда, благодарение на което почти няма пострадали.



По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна