Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадалият машинист е получил обгазяване докато гаси запаленият локомотив край Чирпан

Снимка: Атанас Ангелов

Пострадалият машинист, който участва в гасенето на запалилият се снощи край Чирпан локомотив на влака от Варна –Пловдив вече е изписан от болницата в Стара Загора. Той е приет с обгазяване, но е отказал да остане за наблюдение в болничното наблюдение.

Машинистът е припаднал при опит да загаси запалилият се локомотив. Веднага е откаран от линейка в Университетската болница в Стара Загора. Приет е малко след полунощ. Мъжът е изпаднал в шоково състояние вероятно след обгазяване, но бързо е стабилизиран, обясни д-р Георги Захариев от Спешното приемно отделение.

Д-р Захариев обясни, че е предложено на машиниста да остане под наблюдение в болницата, но той е отказал и е предпочел да се прибере в родния си град.

Пострадалият машинист и колегата му са опитали да загасят огъня с два пожарогасителя, но не са успели. При инцидента снощи няма пострадали пътници.

Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията. 

Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй като е припаднал, каза още Ангелов.

"Тръгнахме от Стара Загора с 1 час закъснение – бърз влак 8632 от Варна, с локомотив 43309. На 3-4 км преди Чирпан излезе пушек, след това и огън. Момчетата опитаха да закарат влака в гарата, но не успяха. Сега сме на около 1 км от гарата и пожарните гасят", разказа Ангелов.

Екипи на пожарната са загасили огъня в локомотива, а пътниците бяха извозени с автобуси, допълни Атанас Ангелов.

По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна