Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За единадесета поредна година София е домакин на ежегодния международен форум за иновации Innovation Explorer

партньорска публикация
Екстремен свят – темата на Innovation Explorer 2025

Снимка: Innovation Explorer

За единадесета поредна година София е домакин на ежегодния международен форум за иновации Innovation Explorer. Екстремни климатични бедствия, екстремен изкуствен интелект, екстремни геополитически промени. Светът се променя, адаптира, оцелява.

На 25-ри февруари 2025 г. в Хотел Хилтън София футуристичният форум ще представи иновации за оцеляване, иновации за приобщаване, иновации за прогрес. Водещи гост лектори са д-р Робърт Аткинсън, основател и президент на американската асоциация за информационни технологии и иновации (ITIF), проф. Даръл М. Уест, от Институт “Брукингс” (САЩ), Дийпти Пахва (Станфорд), Орен Симаниян, основател на Colosseum Sport (Израел), Джо Дънливи, глобалeн вицепрезидент по развитие на Изкуствен интелект в Endava, български екоактивисти, климатолози, метероолози като Магдалена Малеева, д-р Стелян Димитров и др.

Светът се подготвя за нов климат - по-силни и дълготрайни топлинни вълни, по-непредвидими и екстремни климатични събития. Новата горещинна реалност отваря радикален икономически прозорец с възможността определени страни, сред които и България, да се позиционират и превърнат в климатичен рай за оцеляване.

Ще имаме ли сини и бели пътища? Машини, които произвеждат вода от въздуха? Зелени покриви и коридори от тенти, които пазят сянка в градовете? Сателитна превенция срещу пожари? Дрехи и униформи, които предпазват от горещините? А спешна климатична помощ? Това са само част от въпросите, на които ще получите отговор на Innovation Explorer 2025.

Подценяването на проблема с климатичните промени е опасно за здравето и изисква сериозното ви лично отношение. Технологичните иновации са пътят към справяне с новите екстремни предизвикателства в света, затова посетете най-оптимистичното, най-позитивното събитие за бъдещето на света през февруари. Форумът се организира с генералната подкрепа на Виваком, част от United Group, Аурубис, Кауфланд, Лукойл, NESCAFÉ® Dolce Gusto®, СОФ Кънект и с институционалната подкепа на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Информационно обслужване АД.

Innovation Explorer 2025 е зелено технологично събитие напълно достъпно за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда, което изкупува изцяло въглеродния си отпечатък.

За да се регистрирате посетете уебсайта на организаторите тук: www.innovationexplorer.bg.

За повече информация: office@innovationstarter.bg


По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна