Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росица Денчева и Ива Иванова с победи на US Open при девойките

Росица Денчева
Снимка: БФТ

Росица Денчева и Ива Иванова започнаха с победи участието си на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Десетата в схемата Денчева спаси мачбол и спечели след обрат с 1:6, 7:6(4), 7:6 (10-6) срещу представителката на домакините Моника Екстранд. Срещата продължи 2 часа и 33 минути.

Българката започна лошо мача в Ню Йорк и загуби първия сет с 1:6. Във втората част Денчева спаси мачбол при 5:6 и сервис на Екстранд. След това се стигна до тайбрек, а в него Роси спечели със 7:4 точки.

Плевенчанката поведе с 4:1 в третия сет, а при 5:3 изпусна два мачбола на собствен сервис. Екстранд успя да изравни за 5:5, а след това двете тенисистки си размениха по още един пробив. Така се стигна до решителен тайбрек в мача. В него Денчева изостана с 4-6, но спечели следващите шест точки и се класира за втория кръг. В него Роси ще играе срещу Ишика Ашар от САЩ.

Поставената под №11 в схемата Ива Иванова победи със 7:6(5), 6:3 Гаюл Джанг (Южна Корея). Срещата продължи час и 42 минути.

Иванова допусна пробив за 5:6 в първия сет, но успя веднага да отговори с рибрейк и така се стигна до тайбрек. В него Ива поведе с 6:4 точки и от втория си сетбол затвори първата част в своя полза.

Ива Иванова

Българката поведе с 5:1 във втория сет и го спечели с 6:3. Във втория кръг Иванова ще играе срещу Валери Глозман от САЩ.

Третата ни представителка при девойките Елизара Янева пък загуби в първия кръг с 6:4, 2:6, 3:6 срещу деветата поставена Кристина Пеничкова от САЩ. Срещата продължи час и 57 минути.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна