Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бебе на борда на Народния театър

10
Боян Арсов и София Бобчева
Снимка: Стефан Здравески

На 13 и 14 септември в Народния театър "Иван Вазов" на камерна сцена са премиерните спектакли на "Бебе на борда" от Кристофър Дюранг. Режисьор на представлението е Василена Радева. То се реализира по програмата "Театър+".

Кристофър Дюранг умее да разкрива болката и гнева емоционално и изтънчено. Той е сред най-забавните съвременни комедиографи – автор на пиеси, получили престижни отличия, сред които три награди "Оби" и "Тони". Пиесите му се играят с успех в различни страни по света, в това число и в България.

Боян Арсов, Надя Атанасова, Майя Праматарова и София Бобчева
Смесването на комично и сериозно е мощен импулс за чудесния екип, в който София Бобчева и Боян Арсов си партнират великолепно с Илиана Коджабашева и Мартина Пенева.

Преводът на пиесата е дело на Любов Костова. Сценограф е Борис Далчев; композитор – Емилиян Гацов-Елби; хореограф – Марион Дърова; видеограф – Теодор Киряков; вокален педагог – Гьорги Георгиев-Антика; драматург на постановката – Майя Праматарова.

Следващите дати, когато може да се гледа този динамичен спектакъл са на 19 септември, 9 и 29 октомври, 10 и 16 ноември (в рамките на "Нощ на театрите").

София Бобчева и Боян Арсов
Надя Атанасова разговаря за "Артефир" с актьорите София Бобчева и Боян Арсов в навечерието на премиерата на "Бебе на борда".

За да добиете представа за интереси мигове от репетиционния процес чуйте интервюто в звуковия файл.


Снимки: Стефан Здравески

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна