Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на траур в община Разлог в памет на лейтенант Венцислав Дункин

Снимка: Община Разлог

Днес е ден на траур в община Разлог, където е роден старши лейтенант Венцислав Дункин - един от загиналите вчера военни летци. Знамената на административните сгради са наполовина свалени. Дункин е роден през 1996 година в Разлог, където е добре познат на съгражданите си, каза за БНР кметът Красимир Герчев.

"Познаваме го като добър професионалист, като устремен младеж, който трябваше да прави сватба на 21 септември, но нещата се обърнаха с главата надолу, както се казва. Обичаше професията си, обичаше да лети, но много въпроси изникват, пък отговорите – дали ще бъдат дадени, това е вече друг въпрос. Защото в тази ситуация, в която цялата страна е в аморфна ситуация, нямаме правителства, нямаме предвидимост, нямаме плановост. И това се отразява във всички сфери на обществено-политическия живот и на реалния живот. Бог да го прости, светла му памет!", каза градоначалникът на Разлог.

Празничните мероприятия в община Разлог са отменени. Продължава единствено тридневният фолклорен фестивал в разложкото село Баня, който вчера беше открит с едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите летци. Той не е отменен, тъй като в него участват хора от цялата страна, а подготовката тече от много отдавна, обясниха от общината.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна