Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенчани трудно изброяват всички депутати от региона в 50-ото НС, а нов вот се задава

В Плевен избират осем народни представители в 11 общини. Плевенчани трудно могат да изброят всички депутати от региона в 50-ото Народно събрание, дори една партия призова своя водач да се оттегли. 

На тези избори отново се очаква голям брой кандидати - мотивите им са различни, но всички искат да работят за народа. До момента само "Възраждане" обяви водача си – това е досегашният депутат Ивелин Първанов, който води и в Ловеч. За първи път има и независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет. Районният съдия Чавдар Попов продължава да събира подписи в центъра на града. 

В ГЕРБ всичко е наред, казаха от офиса в града – изненади не се очакват и първите двама ще са сегашните депутати от региона. От листата на  "БСП – Обединена левица" засега се знаят имената на водачите, останалите ще се подредят в София. 


За ДПС е сложно – всички твърдят, че те ще спечелят доверието, но е малко вероятно да имат двама депутати - на Ахмед Доган и на Делян Пеевски. От ИТН казаха, че може този път Слави Трифонов да стане депутат, ако спечели в родния Плевен. 

Но големият въпрос е дали хората ще гласуват, какво очакват от кампанията, как гледат на седмите по ред избори, какво очакват от предизборната кампания? Да чуем в кореспонденцията на Латинка Светозарова:


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна