Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет на БСП заседава по подредбата на листите за изборите

Петър Витанов
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП се събра на заседание във връзка с подредбата на листите за предстоящите парламентарни избори. Бившият евродепутат от БСП Петър Витанов заяви, че не иска да се асоциира с част от временното ръководство на партията:

"Според мен това, което трябва да направи, аз понеже не съм част от ръководството, трябва да намери хора достойни и хора авторитетни. Ако е успяло да го направи, значи пред БСП има път. Ако целта е само да се преизбираме, да се възпроизвеждаме, значи скоро ще затваряме вратите".

Калоян Паргов заяви, че е готов да води листата за столичния 25 МИР.  Според него Сергей Станишев трябва да е водач в 24-ти МИР-София:

"За мен Сергей Станишев трябва да е водач на листа и неговото място не е Стара Загора, както беше спрягано. Неговото място е 24-ти МИР и ви казвам защо: Защото образът на Сергей Станишев, позициите, които заема и подкрепата, която той има, нея я няма вече в партията и ще отиде в други партии. А 24-ти МИР е емблематичен с такива хора, присъстващи, живеещи и гласуващи в този МИР".

Депутатът от Бургас Петър Кънев коментира пред журналисти, че очаква отново да бъде водач на листа.  

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна