Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ с обществена поръчка за 600 хил. лв. за укрепването на участък от пътя между две берковски села

Снимка: БГНЕС

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за 600 000  лева за укрепването на участък от 70 метра от път между берковските села Замфирово и Пърличево. От 2017 г. отсечката е в лошо състояние

Обществената поръчка е за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство за възстановяването и укрепването на отсечка от път Замфирово – Пърличево, в община Берковица. Засегнатият участък при 7-и км на третокласния път е с дължина около 70 метра. От преовлажняване на терена има и пропадане на пътя.

От 2017 г. до 2023 г. за обезопасяване на отсечката са извършвани уширявания към ската на трасето, като попълване на банкет и земна канавка, но към момента част от пътя е изместен. По тази причина движението в участъка е забранено за всички автомобили, като трафикът се пренасочва по обходни маршрути. От липсата на път са засегнати живеещите към 1200 души в двете села.

Избраният изпълнител ще трябва да извърши геотехнически проучвания, които да изяснят условия в района на деформациите и причините за тяхното възникване. На база резултатите от него ще се изготви и реализира проект за трайното укрепване и възстановяване на засегнатия участък.

Срокът за подаване на оферти е 28 октомври, а прогнозната стойност е 505 300 лв. без ДДС, които са от републиканския бюджет. Проектирането ще се извърши в три междинни етапа за срок от 100 календарни дни. Строително-монтажните дейности се предвижда да бъдат изпълнени за близо 4 месеца.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна