Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19 палестинци са убити при израелски удар по училище в Газа

Снимка: БТА

19 души са били убити, сред които осем деца, при изреалски въздушен удар, при който е било поразена сградата на училище в Газа, предаде Франс прес. 

Сред жертвите са 13 деца и шест жени, една от които е била бременна.

Над 30 са ранените, сред които са деца и жени. 

Израелската армия обяви днес и за нови удари срещу цели на "Хизбула" в Ливан ден след като нанесе такива в южната част на страната.

В ударената сграда, намираща се в южното предградие на Газа ал-Зейтун, са живеели хиляди разселени хора. Според свидетели, цитирани от Франс прес, малко преди въздушното нападение е имало събиране на изгубили родителите си деца, които е трябвало да получат хуманитарна помощ от местна неправителствена организация.

В същия район ал-Зейтун е извършена и друга атака, отново срещу училище, при която има ранени хора.

Това са поредните израелски нападения срещу действащи или бивши училища в Газа, като в предишните случаи Тел Авив твърди, че в тях се помещават командни постове на "Хамас".

Ден по-рано Изреал нанесе и тежки въздушни удари в Ливан срещу цели на "Хизбула" в южната част на страната. Над 30 души, сред които три деца бяха убити при бомбардировки в предградия на Бейрут, съобщиха от ливанското министерство на здравеопазването. 

Сред убитите са двама висши командири на "Хизбула", потвърдиха от организацията. Един от тях е Ибрахим Акил, командир на елитно подразделение.

Днес израелската армия обяви, че извършва нови въздушни удари срещу цели на "Хизбуа" в Ливан, но без да дава повече подробности. Оттам съобщават, че при вчерашните атака са били убити 16 бойци на групировката.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна