Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако една пета от депутатите поискат извънредно заседание на НС, то може да бъде свикано

Снимка: БГНЕС

Ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание на НС, то може да бъде свикано, но с конкретни теми и точки. Това каза в Кюстендил пред репортери председателят на Народното събрание Рая Назарян. Тя беше в града за провеждащия се Празник на плодородието.

Назяран отправи риторичния въпрос дали парламентът има нужда от още агресия и дали някой би гарантирал, че сградата на НС няма да бъде разрушена. 

"Но е редно българските граждани да видят и тези, които саботираха по най-грозния начин дори обществото да чуе важните теми, да понесат своята отговорност и те е редно да отговорят на хората и да обяснят на миньорите, защото вътре нямаше миньори. Голяма част от миньорите, чиито интереси в момента са засегнати, са за разглеждането и за приемането на тези решения. Но тези, които възпрепятстваха това да се случи, е редно да им отговорят откъде и как ще гарантират техните заплати в следващите месеци".

Има ли вероятност от извънредно заседание на НС:

"Има възможност една пета от народните представители да отправят искане за свикване на извънредно заседание с конкретни теми и точки. От тук нататък нека да има инициатива, да има искане за свикване, аз ще го свикам, защото съм задължена. Явно когато аз ги предлагам, защото са важни, не е достатъчно, и в Народното събрание се извършиха едни абсолютно неправомерни, груби, грозни и недопустими действия".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени