Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов благотворителен спектакъл представя "Балканска театрална фабрика"

"Балканска театрална фабрика" (The Balkan Theatre Factory) представя „Дивия запад“ - каубойска екшън комедия по мотиви от приказки на Джоуъл Чандлър Харис.

Това е премиерното заглавие на театралната фабрика с основател Траян Велев за новия сезон.

Вълнуващо и изключително забавно пътешествие в Дивия Запад обещава екипът на представлението: завладяващи каубойски гонитби, престрелки и шеги с Батко Зайко и Братко Лис, техните приятели и врагове. И още: преживявания, пълни със забавление, интриги и игри, които не ви оставят време за скучаене.

С това представление членовете на екипа ще продължат кампанията "60 от сърце", в която даряват по 60 напълно безплатни места за деца в неравностойно положение на всеки техен спектакъл.

"Аз съм много благодарен на Траян, защото той е герой", казва Олег Степанов - режисьор на постановката, във връзка с трудоемката задача, с която основателят на театралната фабрика се е заел - да направи театъра достъпен за всички деца.

"Винаги съм искал да се занимавам с театър и театърът да се развива, но винаги всеки си има негова гледна точка и това е най-хубавото на изкуството. Винаги можеш да добавиш нещо от себе си", разказва Траян Велев. Той допълва, че с Олег се срещат през ноември 2023-та и тогава решават заедно да правят детски театър.

Провокиран от дете от публиката, което след едно от представленията споделя, че това е първото му ходене на театър, но най-вероятно ще е и последното, Траян решава да създаде кампанията "60 от сърце".

"Дивия запад" предстои да пътува из страната след премиерата в София на 6 октомври в "Theatro - отсам канала".

Освен с театър "Балканска театрална фабрика" се занимава и с PROчетения - това са ескизи на представления. На 14 октомври трупата ще четат пиесата "Мляко" в Топлоцентрала като част от този проект.

Повече за дейностите на "Балканска театрална фабрика" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени