Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поправки в НК на Русия: Обвиняеми може да подписват договор за постъпване на военна служба

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа поправки в Наказателния кодекс, според които обвиняемите по наказателни дела могат да подпишат договор за постъпване на военна служба по време на мобилизация и така да избегнат подвеждането им под съдебна отговорност. Това важи и за заподозрените, чиито дела се разследват, но все още не са внесени в съда.

УНИАН информира, че говорителят на Държавния департамент на Съединените щати Матю Милър е направил изявление, в което казва, че в плана за победа, представен от Украйна, има "продуктивни стъпки". Милър подчерта, че САЩ засега ще се въздържат от обсъждане на този план, тъй като Украйна не е разкрила публично подробностите му.

По време на посещението си във Вашингтон миналия месец, украинският президент Володимир Зеленски представи на Джо Байдън план за победата на Украйна, в който една от точките е присъединяването на Украйна към НАТО.

Германският канцлер Олаф Шолц заяви вчера, че подкрепата на съюзниците за Украйна няма да отслабне. Той даде гаранции за предоставяне на заем от 50 милиарда долара за сметка на замразени руски активи.

Също вчера, Московският окръжен арбитражен съд замрази активи на американската "Банка на Ню Йорк Мелън", държани от руския клон на "Ситибанк", както и на банка "Джей Пи Морган Чейз", държани от руския клон на банката, възлизащи на близо 372 млн. долара, предаде Ройтерс.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени