Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гоф срещу Бадоса в първия полуфинал в Пекин

Паула Бадоса
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставената под номер 4 Коко Гоф се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Пекин от сериите WТА 1000, където ще срещне Паула Бадоса.

Американката, която е бивша шампионка от Откритото първенство на САЩ, достига до втори пореден полуфинал в надпреварата, след като победи украинската квалификантка Юлия Стародубсева с 2:6, 6:2, 6:2 за 1:51 час.

Пекин е третият полуфинал за 20-годишната Гоф на WТА 1000 за годината и първи след Рим. Тя е най-младата последователна полуфиналистка в китайската столица след Мария Шарапова през 2004 и 2005 година.

Гоф ще се изправи срещу 15-ата поставена Паула Бадоса в събота за място в първия си финал след спечелването на титлата в Оукланд през януари.

Испанката елиминира на четвъртфиналите участващата с "уайлд кард" Шуай Чжан (Китай) с 6:1, 7:6(4) за 83 минути.

Бадоса води с 3-2 победи  срещу Гоф, след като спечели единствената им среща до момента този сезон на клей в Рим.

Испанката, която е бивша номер 2, достига до своя трети полуфинал в последните пет турнира и вече е спечелила 28 от последните си 35 мача от средата на май насам. В този момент тя беше под номер 140 в световната ранглиста, но само за четири месеца ще се завърне отново в топ 20. Евентуална титла тази седмица дори може да я изведе до място в първите десет за първи път от 2022 година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени