Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клубове, състезатели и родители протестираха срещу ръководството на водната топка

Снимка: Владислав Стоянов

Клубовете по водна топка, които през август избраха с мнозинство с 11 от 19 гласа ново ръководство и нов председател, проведоха предварително обещан протест пред Министерството на младежта и спорта, но не срещу тази институция, а срещу досегашното ръководство на федерацията.

Техните представители са недоволни, че новоизбраните не могат да встъпят в длъжност, защото два от другите клубове – Левски и Черно море, обжалват решенията на Общото събрание, според тях - под натиск от досегашния титуляр Дарий Дановски. Бяха се събрали хора, обединени с искане за оставката на Дановски – представители на клубове от София, Враца, Бургас и Варна, както и много състезаващи се деца и юноши и техни родители, които основно вливат пари в този спорт, защото той е аматьорски. Исканията на недоволните бяха и за право на ползване на столичния басейн "Диана" и финансова отчетност.

Представители на протестиращите са имали среща със спортния министър Георги Глушков, там е бил и новоизбраният, но не успял да встъпи в длъжност председател Николай Атанасов, който разказа, че са били изслушани, но че министърът не е страна в този спор и не може да удовлетвори техните искания административно:

Очаква се министърът  да се срещне и с досегашния председател на федерацията Дарий Дановски. Той предварително изрази отношение към днешния протест, че с него въвличат децата в защита на частни интереси. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени