Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров в Шанхай

Григор Димитров
Снимка: БТА

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров срещу белгиеца Зизу Бергс на тенис турнир в Шанхай от сериите "Мастърс" 1000 с награден фонд от близо 9 милиона долара.

Срещата бе прекъсвана за кратко във втория сет заради дъжд, но след това заваля по-силно и мачът може да не бъде доигран днес.

Димитров взе първия сет с 6:3. Българинът направи пробив за 3:1, след това загуби подаването си, но отново проби белгиеца в осмия гейм, а след това взе първата част при свой сервис с 6:3.

Във втория сет обаче Димитров загуби подаването си още в началото и изоставаше с 0:3 на старта. След това той взе два гейма на свой сервис и в момента изостава с 2:4.

Световният номер 1 в тениса Яник Синер от Италия и големият му съперник в момента Карлос Алкарас от Испания започнаха с победи. Алкарас излезе пръв на корта и се наложи над китаеца Шан Цзънчън с 6:2, 6:3. Това стана само три дни след успеха на испанеца над Синер на финала на турнира в Пекин.
"Играя добър тенис в последно време и се опитвам да продължа така", каза Алкарас след победата. "Имах време само да направя една тренировка преди мача", разкри той.

В следващия кръг Алкарас ще се изправи срещу друг китаец - Ибин У.

Яник Синер надигра японеца Таро Даниел с 6:1, 6:4 на старта си. "Тази победа беше много важна за мен", каза той. В третия кръг на турнира Синер ще се изправи срещу аржентинеца Мартин Ечевери, който се наложи над Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия със 7:6 (5), 5:6, 7:5 за 3 часа и 43 минути на корта, който бе най-дългият мач в историята на турнира.

Руснакът Андрей Рубльов, който е поставен в схемата на турнира, загуби от чеха Якуб Меншик със 7:6 (7), 4:6, 3:6.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна