Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байер с реми срещу новак в Бундеслигата

Футболистите на Борусия (Д) си тръгнаха разочаровани от Берлин след загубата от Унион
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът Байер Леверкузен завърши 2:2 с новака Холщайн Кил, а Унион Берлин победи Борусия Дортмунд с 2:1 в срещи от шестия кръг на футболното първенство на Германия.

Байерн поведе с 2:0 още до осмата минута след попадения на Виктори Бонифейс и на Йонас Хофман, а в 26-ата гол на Бонифейс беше отменен заради засада след намеса на системата за видеоарбитраж (ВАР). Асистенциите и за двата гола бяха дело на Есекиел Паласиос, който днес навърши 26 години.

Гостите от Холщайн Кил обаче успяха да изравнят. Макс Гешвил върна един гол в петата минута на добавеното време на първото полувреме, след като засече с глава центриране от ъглов удар на Люис Холтби. Ян-Фите Арп в 69-ата от дузпа беше точен за 2:2.

Байер също имаше преднината от 2:0 в първия мач при победата с 3:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах и седмица по-късно при домакинска загуба с 2:3 от РБ Лайпциг.

В днешния ден треньорът на домакините Шаби Алонсо отбеляза две години начело на тима. Той започна работа в Леверкузен на 5 октомври 2022-а, наследявайки Херардо Сеоане. Миналия сезон отборът стана шампион, след като премина цяла кампания в Бундеслигата без загуба, а освен това взе и Купата на Германия.

Байер Леверкузен заема пета позиция в класиране с актив от 11 точки, а Холщайн Кил се намира на предпоследното 17-о място с 2.

Кевин Фогт реализира дузпа за Унион Берлин срещу Борусия Дортмунд, за да сложи край на най-дългата серия без попадение на полеви играч в историята на Бундеслигата след почти десетилетие, обявиха статистиците Opta, цитирани от ДПА.

Фогт реализира в горния десен ъгъл в 26-ата минута за първия си гол след 275 мача, откакто вкара на 18 октомври 2014 година за Кьолн отново срещу Борусия Дортмунд.

Йорбе Вертесен удвои аванса на Унион в 45-ата минута. Юлиан Риерсон намали изоставането на Борусия в 62-ата.

Унион Берлин е на шеста позиция в подреждането 11 точки, пред Борусия Дормунд с точка по-малко. 

Волфбург спечели гостуването си на Бохум с 3:1, а с попадение на Рицу Доан Фрайбург победи Вердер Бремен.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени