Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропалестински и произраелски протести в Чикаго

Снимка: npr.org

Утре се навършва една година от началото на войната Израел - "Хамас". В тази връзка отново  пропалестински  и произраелски протести има в различни точки по целия свят.

В Чикаго митингите започнаха още в събота и продължават, отбелязвайки годишнината от войната, на фона на продължаващите сблъсъци в Газа и Ливан.

Пропалестински митинг събра отново стотици хора по улиците на Чикаго. Настояванията са  за прекратяване на огъня  и  спиране на  американската военна подкрепа за Израел.

От  страна на палестинската общност Хатем Абудайе заяви, че тези искания  през тази една година са били поставени на всяко ниво  на властта. За утре вечер се организира голям благотворителен концерт  в подкрепа на Газа.

Чикагският еврейски алианс  също отбелязва годишнината от войната. Утре  еврейската общност ще  се събере на площад "Порт Клинтън“ в  Хайланд Парк, едно от предградията на Чикаго утре.

Еврейският обединен фонд планира да почете жертвите на нападението  също в понеделник. Дан Голдуин, представител на организацията каза, че “тази война е започната от "Хамас" и може да бъде прекратена от "Хамас".

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени