Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е на осминафинал в Шанхай

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Деветият поставен в схемата на Мастърс 1000 турнира в Шанхай Григор Димитров продължава на осминафинал.

Най-успешният ни тенисист в историята се наложи убедително над 20-ия Алексей Попирин от Австралия със 7:6(5), 6:2 след 88 минути игра.

В първата част всеки вземаше подаването си. В 12-ия гейм Димитров стигна до сетбол, но съперникът му успя да се защити на втори сервис. Така се стигна до тайбрек. В него българинът, който е полуфиналист от миналата година,  поведе с 6:3 точки и реализира общо четвъртата си възможност да затвори частта с чудесен удар от форхенд по правата.

Това разочарова 25-годишният Попирин, който беше пробит още на старта на втория сет, когато сеченият му бекхенд отлетя в аут. С шестия си ас Григор затвърди за 2:0. Димитров продължи доминацията си, проби пак, при това на нула. Серията на 33-годишния хасковлия от 14 поредни точки бе спряна едва в петия гейм. При 1:5 австралиецът сервираше за оставане в двубоя и успя. След това Гришо застана на основната линия, за да сложи край на срещата. За секунди той поведе с 40:0 и реализира първия си мачбол след ретур в аут на съперника.

Българинът записа 18 печеливши удари в срещата (7 аса) при 17 непредизвикани грешки. Той вкара 65 процента първи сервис и спечели цели 97 процента от точките при разиграването му.

Следващият опонент на първата ни ракета е Якуб Меншик, който е 65-и в света. Димитров загуби от 19-годишния чех на Мастърс 1000 турнира на клей в Мадрид след 2:6, 7:6, 3:6. Това е и единствената им среща до момента.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна