Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът на С. Ирландия повика спешно вратар за мача с България

Майкъл О'Нийл
Снимка: irishfa.com

Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия по футбол Майкъл О'Нийл извика вратаря Кристи Пим от Мансфилд Таун за предстоящите мачове от турнира на УЕФА Лига на Нациите срещу Беларус и България. Двубоите в група С3 на турнира ще се играят на 12 и на 15 октомври.

Северна Ирландия, която има 3 точки от два мача, най-напред гостува на Беларус на неутралния терен в Унгария, а след това приема и България.

До поканата за Кристи Пим – който играе в английската Лига 1, се стигна, след като в понеделник отпадна заради контузия сочения за титуляр при ирландците Колин Пийкок-Фаръл. Това е първа повиквателна за Пим, който е роден в английския град Екзетър, но получава право да бъде национал на Северна Ирландия заради баба си, която е родена в Белфаст. Иначе е бил национал на Англия за младежи до 20 години през 2014-а.

Пим вече е в лагера на тима край Скънторп (Англия) и ще се конкурира за място под рамката с Пиърс Чарлс от Шефилд Уензди и Люк Саутууд от Болтън Уондърърс. Саутууд не беше в предварителния списък, но също беше извикан в последствие заради травмата на още един вратар – Конър Хазард от Плимът.

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени