Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбор от Кюстендил спечели състезанието "Млад огнеборец" и купата "Юлиян Манзаров“

Снимка: Пламен Христов

Отрядът на Природоматематическата гимназия "Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил спечели първото място и преходната купа "Юлиян Манзаров“ на традиционния национален турнир на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец“, който се провежда от 19 години в Ловеч в памет на момчето от Свищов, загинало при спасяване на свои съученици при инцидента с автобус, паднал в река Лим през април  2004 г.

В турнира тази година участнаха 14 младежки противопожарни отряда от цялата страна.

Младите огнеборци от Кюстендил спечелиха надпреварата и в двете дисциплини – "Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и "400 м щафетно бягане с препятствия“ и завюваха първото място и преходната купа в комплексното класиране.


"Ние сме много щастливи от победата, положихме много усилия, за да стигнем дотук. Това ми беше последното състезание "Млад огнеборец“. Надявам се догодина да да се видим в „Млад доброволец". Просто искам да помагам“, сподели участник от отбора-победител.

Младши инспектор Благой Везенков от Районната служба в Кюстендил е подготвил отряда.

децата се работи лесно, стига да искат, да ги мотивираш. Имам колеги, които след "Млад огнеборец" вече са пожарникари.“

Директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ловеч старши комисар Петър Петров каза, че всички млади огнеборци са показали професионални умения и са се представили достойно в състезанието.

"Както достойно и с голяма смелост е постъпил Юлиян Манзаров при трагедията, която се случи в река Лим, Република Сърбия. Именно затова турнирът носи неговото име.“

При инцидента на 4 април 2014 г. във водите на река Лим загиват 12 деца, сред които и Юлиян Манзаров, който спасява свои съученици.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени