Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вслушванията на Митко Новков

Митко Новков
Снимка: БТА

Все още рядко излизат у нас книги с есета, а новата книга на Митко Новков е точно такава. Нарича се "Вслушвания" и събира текстове, публикувани на различни места и за първи път са заедно между кориците, но по думите на автора смисълът е "да зазвучат в хор, но всяко с индивидуален глас".

Редактор на книгата е Ани Бурова, която пише за "Вслушвания": "Събраните в тази книга културологични и литературоведски есета стъпват върху впечатляваща начетеност и от тях читателят може да научи много. Но те са най-вече резултата от едно нестихващо любопитство към хуманитарното знание, от дръзко вглеждане под повърхността на познатото, от способността на автора да вижда неподозирани връзки между нещата и неочакван смисъл в детайлите. 

Есетата в тази книга откриват своите сюжети на интелектуално търсачество в широкото пространство от Античността до съвременността, от митологията до съвременната литература, и при това ги разказва интригуващо. Изключително интригуващо."

След представянето в Бургас на 15 октомври 2024, вторник, от 19 часа ще се състои среща-разговор с Митко Новков за книгата в клуб "Петното на Роршах", Пловдив. Премиерата в София предстои.

Чуйте Митко Новков:


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени