Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар избухна в двора на "Чистота", задими район "Южен" в Пловдив

Пожар избухна тази сутрин в база на общинското предприятие "Чистота" в Пловдив.  Горели са струпани боклуци в двора на улица "Даме Груев" 64. Има задимяване в района.  Сигналът е получен малко преди 6 часа сутринта. Пет екипа огнеборци са погасили пламъците, съобщиха от пожарната. Няма данни за засегнати постройки. 

Установяват се причините за възникването на пожара, каза директорът на пловдивската пожарна Васил Димов. В района има и поставени видеокамери. По думите му  обилното задимяване е заради синтетичните материали от отпадъците на депото. 

От РЗИ препоръчват превантивни мерки и съветват жителите да затварят прозорците, а децата и хроничноболните да излизат навън само при необходимост.

Екоинспекцията се самосезира за пожара. Организирана е незабавна проверка и са заявени измервания на качеството на въздуха, които извършва регионалната лаборатория на Изпълнителната агенция по околната среда. Следят се показателите от двете автоматични измервателни станции в града.

Мониторингът е проведен в 3 точки на въздействие – в дворовете на близката Професионална гимназия по механотехника и Начално училище „Братя Миладинови“, както и до най-близко разположените жилищни блокове. Към момента няма информация от РЛ – Пловдив за превишаване на нормите за човешкото здраве по отделните показатели.

В случай, че бъдат идентифицирани отклонения от нормите, РИОСВ – Пловдив се ангажира да съобщи на гражданите и на компетентните институции веднага за това


По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени