Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителството на стадиона на ЦСКА София се движи по график

Снимка: БТА

От ръководството на ЦСКА София съобщиха, че изкопните работи от втора фаза на реконструкцията на стадион "Българска армия" се извършват точно по график. Вече е стартирал изкопът на Сектор "А", като дълбочината му трябва да достигне 12 метра в най-ниската си точка. 

Реконструкцията започва от средата на Сектор "В", като от там ще се пристъпи към секторите "Г" и "Б". Паралелно с изкопните дейности, изпълнителите на проекта ще стартират и същинската работа чрез изливане на бетонни колони.

„Не откриваме рискове, които биха повлияли на срока на изпълнение“, заяви Димитър Каламов, технически ръководител на реконструкцията от страна на изпълнителя. "Предприети са абсолютно всички мерки, необходими за изпълнението на такъв обект – план за безопасност и здраве, план за управление на строителните отпадъци и т.н. Дълбоко ангажирани сме със спазването на екологичните стандарти при изпълнението. Избрали сме най-подходящия маршрут за придвижване на механизацията. Не малко машини са ангажирани и с почистването на алеите. Това е допълнителен плюс за гражданите“, допълва още Каламов.

Секторите "Б", "В" и "Г" ще бъдат реконструирани със сглобяеми стоманобетонови конструкции. Те се произвеждат предварително в специализиран за целта завод, който е най-модерният в България. Конструкциите пристигат готови в Борисовата градина, за да се избегне прахово и шумово замърсяване и след това се монтират.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени