Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Побой над мъж в Русе заради отказ да участва в изборна търговия

Снимка: Ани Петрова

Мъж от Русе се оплака, че му е бил нанесен побой от негов познат, тъй като отказал да участва в изборна търговия. По случая е образувано досъдебно производство. 

Горан Мишев от Русе е със счупена челюст, след побой от негов познат Върбан Върбанов. Пострадалият и съпругата му твърдят, че повод за спречкването е предложение от страна на познатия семейството на Мишев да участва в изборна търговия в полза на определена политическа сила.

"Бяхме си вкъщи в двора. Пред портата той почна да говори с мъжа ми, някакви пари там да ни даде за гласове. Моят съпруг му отказа и каза, че  "аз гласове не искам, не гласувам за никого". Парите бяха по 50 лева, но моят мъж не ги е взел", каза съпругата на Мишев.

"Той е един от хората, които купуват гласуват по изборите. Искаше да ми даде пари, понеже семейството ми е много голямо - около 15 човека сме. Когато дойде да поиска да гласуваме за тях, аз му отказах и изглежда той ми има зъб", каза потърпевшият Горан Мишев, а според информация от полицията става дума за хулиганска проява и до момента няма данни, които да сочат към нарушение на изборните права на гражданите.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени