Тиквеник с дължина 355 метра разрязаха в Севлиево, където се провежда традиционният празник на тиквата. Днес е кулминацията на дните, посветени на този род плодови зеленчуци, отглеждан в полето.
От печена тиква и рачел до мусака с тиква и други екзотични ястия бяха подредили кулинарите в изложението, превърнало се в запазена марка на празника на тиквата в Севлиево. Сладкарите шеф Ради Стамболов и шеф Борислав Екзархов пък изненадаха гостите с йогурт сладолед с гел от тиква.
Обичайно в съботния ден кулинари от Севлиево разрязват пред дошлите на празника приготвения от тях тиквеник рекордьор, който е още по-дълъг от сладкишите от минали години.
За 355–метровата сладка баница са били нужни 210 кг. тиква и 82 кг. кори. По парче от тиквеника опита всеки от гостите на празника.
Празникът продължава и утре.