Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен: На дневен ред са приютът за безстопанствени кучета и спортната зала

| Интервю
Снимка: Личен архив

Плевенчани от години настояват за изграждане на приюта за безстопанствени кучета, за изграждане на спортни обекти, изостанали по различни причини през годините. Водният режим също поставя за решаване проблеми, които не търпят отлагане.

В края на месец септември кметът на Плевен д-р Валентин Христов подписа споразумения с МРРБ за различни проекти.

Проектите на Община Плевен, включени в Инвестиционната програма на общините при актуализацията на държавния бюджет за 2024 година, са 51 на обща стойност близо 50 милиона лева.

На дневен ред е приютът за безстопанствени кучета и спортната зала, казва кметът д-р Валентин Христов. Той обясни, че идеята е в новата спортна зала да може да се извършват републикански и международни състезания, което да привлече туристи в града.

По думите му е предвиден и ремонт на стадиона, който ще се случи на два етапа.

Проектът за приют за безстопанствени кучета е за 5,6 млн. лв., отбеляза кметът и каза: "Държавата обеща, че ще ни отпусне, нанасяме само последни корекции в самия проект по препоръка на МРРБ и на неправителствените организации за защита на кучетата, тъй като има нови изисквания как да бъдат изградени самите сгради".

По думите му има и инфраструктурни проекти:

"В тях сме включили и подмяна на ВиК-мрежата, но Холдингът не може да се ангажира със средства за подмяна на цялата ВиК-инфраструктура. Но поне отчасти да се подобри".

Помагаме и на малките на кметства за ремонти на покриви на училища, здравни служби, за санирания, вътрешни ремонти, изтъкна д-р Христов.

И добави, че се структурира и инвестиционната програма. Смятаме да започнем от кварталите, декларира плевенският кмет. По думите му има улици в окаяно състояние.

Не на последно място ще се решава и проблемът с водния режим.

Цялото интервю на Латинка Светозарова с д-р Валентин Христов в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна