Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима задържани при спецакция на полицията на територията на област Ловеч

4
В тази къща в български извор бяха открити наркотици
Снимка: Пламен Христов

Трима души са задържани до момента при специализираната полицейска операция, която се провежда днес на територията на област Ловеч срещу евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност, в която участват и сили на жандармерията и други контролни институции.

Едно от населените места, където се провежда полицейската операция и са поставени и КПП-та, е село Български извор, поясни началникът на РУ-Тетевен главен инспектор Илия Нешев.

"Целта е да се подсигури транспортът по пътя 1-4 София – Варна, знаете за нелепия инцидент със загиналото дете. Виждате и сами, че пътят е натоварен. В рамките на операцията ще се проведат и проверки по адреси, по магазини, по ресторанти за купуване и продаване на гласове. Към настоящия момент има един сигнал, който е извършена проверка, докладван е на прокуратурата".

Жителите на Български извор не са притеснени от полицейската операция, тъй като по думите им в селото не се купуват гласове.

"Ние не сме от тези, които взимаме пари. Те на нас не дават пари. Полицията е тук близо и те не смеят. Ние не сме видели някой да каже ще гласувате, ето ви 50, ето ви 60 лева. Тук толкова години това нещо не се е чуло, не се е видяло. Всяка година гласувам, но не сме виждали пари. Тук не се предлагат пари".

От началото на акцията в Български извор беше задържан мъж за притежание на наркотици, открити в  къща в селото.

Има по един задържан и в Ловеч и Луковит.

Снимки: Пламен Христов
По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна