Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йотова: Процедурата по избор на нов главен прокурор е следствие от провалената съдебна реформа

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Според вицепрезидента Илияна Йотова процедурата по избор на нов главен прокурор е следствие от провалената съдебна реформа.

"Самата процедура за избор на главен прокурор е пряк резултат от провала на авторите на реформата в съдебната система, такава, каквато бяха замислили, бяха осъществили и Конституционния съд върна обратно. Така че – оттук нататък, според мен, добрият резултат ще дойде само при преосмисляне в хората, които работят в самата система. Всички ние имаме нужда от това начело на тези институции да бъдат хора с голямо доверие в нас – българските граждани", коментира тя.

Вицепрезидентът заяви, че експертен кабинет не е решение за проблемите на България, а е необходимо силно политическо правителство с ясна отговорност.

"За мен експертен кабинет не е решение. Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече 4 години, при тази нестабилност, не само предстоящ бюджет, ние имаме наистина блокирана държава. За мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними", обясни тя.

Илияна Йотова участва в церемонията по връчване на наградите в националния конкурс "Кмет на годината". 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна