Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Джаз сезони" - песенната версия на хубавите есенни дни

Продуцентът Rumbalyaka и Кристина Топалова-Keya
Есента е джаз сезон. Изпълнителката Кристина Топалова - Keya, и продуцентът Rumbalyaka разказаха своята версия на хубавите есенни дни в ефира на Радио София, като представиха новата си песен "Джаз сезони". 

В създаването на новата песен се включва активно и Явор Карагитлиев, по-известен като Jazzdork, който е композитор за театрална музика.

“Новото парче го пуснахме малко като тийзър на някакви предстоящи неща”, казва Румен Драганов - Rumbalyaka, като допълва, че музиката е написана отдавна, но след известна творческа пауза, която прави, се връща към него и прави нова, по-дълга версия.  

Rumbalyaka започва да работи в началото с композитора Христо Намлиев и продължава до момента, когато светът става Covid-19. Тогава заедно с Хюго и Жаклин Даскалова създават студио.

“Рапът ми се стори най-актьорският подход за музикално изразяване, но ми харесва повече да не е чист рап, а да е с бенд”, казва той.“Rumbalyaka е изобщо причината да започна да се занимавам с музика, защото имах музикална идея, която на етапа, на който бях, нямах ресурса да я осъществя. Той беше най-близкото до това, тя да бъде осъществена”, казва Кристина Топалова - Keya.   

Чуйте целия разговор на Боян Бочев в звуковия файл.
По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна