Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росенов и Чолов са финалисти на европейското по бокс (обновена)

Радослав Росенов
Снимка: БТА

Шампионът в категория до 60 килограма в последните две години Росенов изигра още един много добър мач на турнира в зала "София". Националът на България се класира за финала на първенството, след като надделя над представителя на Черна гора Томислав Джинович. Росенов наложи волята си в тежка битка. Той успя да вземе предимство с по-бързи и резки движения срещу постоянно налитащия съперник и в крайна сметка да се поздрави с успех с 5:0 съдийски гласа. За златото в неделя българският представител ще срещне Артур Сахакян (Армения).

При 75-килограмовите Чолов проведе много силна среща със сърбина Алмир Мемич и заслужи мястото си на финала. Българският национал намери по отличен начин дистанцията срещу коравия си съперник. С много прецизни и точни действия той контрираше всеки опит за по-мощни удари на сърбина и по категоричен начин се поздрави с чиста победа с 5:0 съдийски гласа, като взе и трите рунда с този резултат.

Успехът изпраща Чолов на финала на Европейското първенство. Там в неделя той ще срещне Джамал Кулиев (Украйна).

Последният български представител в полуфиналите Румен Руменов беше споходен от страхотен малшанс. В категория до 67 килограма Руменов трябваше да се примири с поражение от арменеца Харутюн Хакобкохян, след като двубоят бе прекъснат в края на първия рунд след нелеп инцидент. Двамата удариха главите си, което доведе до сериозна аркада на главата на Руменов, и на тази на Хакобхян. В резултат срещата трябваше да бъде прекратена, а съдиите отсъдиха 3:2 гласа в полза на арменеца. Така българинът остава с бронзовото отличие.

Финалите при мъжете са в неделя от 16:00 в зала "София" при вход свободен. В петък от 18:30 часа отново там Българска федерация бокс ще отбележи сто години организиран бокс в България. На честванията, на които са поканени всички фенове на спорта, се очаква да присъстват много шампиони и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, а програмата ще бъде съпътствана и от три демонстративни срещи.

По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна