Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нетаняху заяви, че вече има шанс за мир в Близкия изток

Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Една година и 10 дни след терористичния рейд на "Хамас" в Израел премиерът на тази държава Бенямин Нетаняху заяви, че вече има шанс за мир в Близкия изток - защото вчера при операция в южната част на Ивицата Газа е бил убит лидерът на "Хамас" Яхия Синуар. Краят на бойните действия обаче, каза Нетаняху - зависи изцяло от това дали ще бъдат освободени заложниците, които все още са в ръцете на групировката:

"Днес, както бяхме обещали, си разчистихме сметките с него. Злото понеже тежък удар днес. Задачата ни обаче все още не е изпълнена. Искам да кажа на семействата на заложниците - това е важен момент от войната. Ще продължим с цялата си мощ до връщането на всичките ви близки. А на терористите от "Хамас" казвам - лидерите ви бягат и ще бъдат ликвидирани. Към всички, които държат заложниците - който се предаде и ги върне, ще му позволим да продължи да живее".

Това каза израелският премиер Нетаняху. 

Командващият въоръжените сили генерал-лейтенант Херци Халеви също се зарече, че войната срещу "Хамас" няма да спре, докато не бъдат освободени заложниците и не бъдат хванати всички участници в нападението срещу Израел на 7 октомври миналата година.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна