Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно заседание на ОбС на Генерал Тошево заради спирането на влакове в района

Снимка: архив

Общинският съвет на Генерал Тошево ще заседава днес извънредно във връзка предложения проект на График за движение на влаковете за 2025 г., според който се спира обслужването на жп участъка Добрич-Кардам по линията Повеляново - Добрич - Кардам. Жителите на засегнатите населени места са събрали и подписка срещу промените.

Целта на извънредното заседание е общинските съветници да излязат с обща декларация в защита на движението на влаковете до гара Кардам. В предходните дни е представено категоричното несъгласие на областна управа и Община Генерал Тошево с пред ръководството на "БДЖ - Пътнически превози".

В подписката за запазване на настоящите спирки по линията Повеляново -  Добрич - Кардам са се подписали 1500 жители на общината. Тя е изпратена до БДЖ, Министерството на транспорта, Областна управа и други институции.

По време на извънредното заседание днес кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров ще представи пред съветниците предприетите действия до момента. Началният час е 14.00.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна