Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 национални сдружения на туроператори от Европа участват в срещата на Европейския комитет в София

| Интервю
2
Снимка: Мила Младенова

В България, като туристическа дестинация, могат да се съчетаят вековни традиции с модерна визия, каза д-р Даниела Стоева зам.-председател на Асоциацията на българските туроператори и турагенти. В предаването "Преди всички" тя коментира двудневния туристически форум в София, на който България ще бъде представена комплексно като дестинация.

Представители на 25 национални сдружения на туроператори от Европа ще участват в годишната среща на Европейския комитет на Асоциациите на туроператорите и турагентите.  Организатор е Асоциацията на българските туроператори и турагенти с партньор и съорганизатор Министерство на туризма.


"Инициативата България не е приключила, тя е целогодишна с рекламни послания в мрежата на Европейския комитет на туроператорите и се приема положително", сподели д-р Стоева.

"Ние представяме разнообразните форми на туризъм в страната и излизаме от клишето, че България е само морска или само ски-дестинация. Ние имаме разнообразни форми на туризъм, които добиват известност", коментира зам.-председателят на Асоциацията на туроператори и турагенти  у нас.

"Това е малка част от целия маркетингов микс, която е съществен и подпомага основната рекламна и маркетингова стратегия. Самото събитие днес със социална програма. Изключително важно е, че за първи път в една добра синергия заработи бизнесът с държавата и местната власт", допълни тя.

На форумът ще се разглеждат изключително важни теми за туризма в Европа, като една от тях е създаване на Гаранционен фонд.

"Ние сме в процес на създаване и ще чуем директора на Германския гаранционен фонд, създаден преди 4 години, по чиито стъпки ще тръгнем. Важна тема са промените в директивата за пакетни пътувания, тя е на етап дискусия в ЕП и ЕК, и е важно да гледаме в бъдещето, за да предотвратим промените, които не са в интерес на бизнеса. Важна тема са и кризисните ситуация, свързани с климатичните промени, както и свръхтуризма, въпреки че България още не е засегната", обясни д-р Стоева.

Подробности чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна