Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50-о представление на "Великденско вино"

Актьорът Владимир Пенев празнува рожден ден на сцената на Народния театър

Владимир Пенев
Снимка: БГНЕС

Актьорът Владимир Пенев ще отпразнува своя 66-и рожден ден днес с юбилейното 50-о представление на постановката "Великденско вино". Спектакълът се играе на камерната сцена на Народния театър, а Пенев се превъплъщава в ролята на поп Кръстьо.

За постановката по едноименната пиеса на Константин Илиев режисирана от Явор Гърдев Владимир Пенев грабна наградите "Икар" и "Аскеер" за водеща мъжка роля миналата година. Пенев казва, че пиесата се занимава с това да ни накара да преживеем катарзис и да стигнем до осъзнаването на отговорността на всеки един от нас:

"В случая с "Великденско вино" и с поп Кръстьо Никифоров инерцията е тази, която създава около името му положителна или отрицателна енергия, в случая тя е повече отрицателна. Аз мисля, че той е станал жертва на фейк новина във време, в което не е имало социални мрежи, за да може да се защити и да може да обясни, че не може цялата вина за едно нещо да бъде прехвърлена единствено и само върху един човек, и че ако има някаква вина, тя със сигурност е споделена".

На сцената Владимир Пенев си партнира с Павлин Петрунов, в ролята Гечо Немия. Билети за "Великденско вино" все още има. Цената им е 40 лева.   

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна