Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен за децата с увреждания в храм "Успение Богородично" в Кюстендил

Храм "Успение Богородично" в Кюстендил.
Снимка: БГНЕС

Молебен за децата с увреждания ще бъде отслужен в централния храм "Успение Богородично" в Кюстендил, съобщават от Архиерейското наместничество в града. На 24 октомври Православната църква отбелязва празника Св. Богородица "Всех скорбящих радост". В този ден Светият Синод на Българската православна църква е определил в православните храмове отслужване на молебен за децата с увреждания.

Молебенът ще бъде отслужен от 10.00 часа от Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак - втори викарий на Софийския митрополит и архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с духовници от града.

От години в Кюстендил има център от открит тип за настаняване на деца с увреждания, като там бяха настанени деца от закрития дом в бобовдолското село Горна Козница. От години дейност в града действа и фондацията "Сийдър". Осем деца на тийнейджърска възраст пък са настанени в две общински жилища в центъра на града.

Преди няколко години тогавашният патриарх Неофит освети и положи камък по изграждането на параклис и комплекс за първа християнска детска градина в страната. Параклисът е построен, но все още обаче останалите сгради към комплекса не са довършени.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна