Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция срещу купения вот в 3 столични квартала, поне 14 са задържаните

Полицейска акция в квартал "Факултета" срещу купуването на гласове, 24 октомври 2024 г.
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

МВР провежда операция срещу купуването на гласове в три столични квартала. До момента са задържани 14 души, съобщи директорът на пресцентъра на МВР Митко Димитров.

"В София действията са концентрирани в кварталите "Орландовци", "Модерно предградие", "Филиповци" и "Факултета". Полицейски екипи претърсват адреси, заложни къщи и магазини. На входа и на изхода на кварталите са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които униформените служители извършват проверки. Задържаните към този момент са 14 души, след като са проверени над 70 лица. Образувани са 8 бързи производства, от които 5 за нарушаване на изборните права на гражданите, две за притежание на наркотици, едно за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. На два от адресите са намерени списъци, лични карти и парични средства".

МВР провежда акции и в Плевен и Кърджали, където в областната дирекция на МВР са постъпили 17 сигнала, 8 от които - за купуване на гласове, натиск и заплахи за гласуване за определена политическа сила. Съставени са 14 предупредителни протокола.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна