Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микаела Шифрин се стреми към победа №100 за Световната купа

Михаела Шифрин има 97 победи до момента.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Микаела Шифрин заяви, че се е научила да се справя с постоянното публично внимание заради рекордните й постижение преди началото на сезона на Световната купа по ски алпийски дисциплини, когато феновете се надяват да я видят как тя постига победа номер 100 в надпреварата.

Двукратната олимпийска шампионка Шифрин, която има рекордните 97 успеха, започва кампанията този уикенд в Зьолден (Австрия) с високи очаквания, че може да стане първата алпийка, достигнала границата от 100 победи.

Докато преди 29-годишната американка отклоняваше темата около своите забележителни резултати, сега тя каза, че е открила нова гледна точка, вярвайки, че това може да бъде полезно за спорта.

"Преди все казвах "отново числа, рекорди, не искам да говоря за рекордите, не мисля за рекордите. Въпреки че това може да е вярно, внасянето на енергия в спорта никога не е лошо, независимо дали искате да говорите за рекорди или статистика, или каквото и да било друго. В момента чувствам енергията на всички тези хора, които говорят за победа номер 100. Мисля, че е невероятно, че те все още ме следват в това предизвикателство", заяви американката.

Шифрин обяви по-рано този месец, че няма да се състезава в дисциплината спускане, определяйки натоварената тренировъчна програма като решаващ фактор.

Тя пропусна няколко седмици, след като контузи коляното си при падане с висока скорост през януари, докато се състезаваше в спускането от Световната купа в Кортина д'Ампецо, и сега ще се съсредоточи върху слалома, гигантския слалом и супергигантския слалом.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна